Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Afiş pentru 16 noiembrie

16 noi. 2014,, 10:00   Societate
3483 0
Foto: isic.md
Acţiuni

La 14-16 noiembrie, în Moldova se va desfăşura Startup Weekend Moldova – 2014 – un eveniment organizat pentru începătorii unei IT-afaceri. Între orele 09:00 şi 20:00, participanţii la Concurs vor studia în incinta Alianţei Franceze bazele pentru lansarea reuşită a afacerii.

Sînt invitaţi toţi doritorii. Preţul unui bilet variază între 285 şi 715 lei.

Doritorii de a face un act de binefacere vor putea participa la un tîrg caritabil de vînzare a îmbrăcămintei pentru copii şi adulţi, care va avea loc pe strada Alecu Russo, sectorul Ciocana. Toate mijlocele acumulate vor fi transmise pentru tratamentul Tatianei Munjiu, în vîrstă de 17 ani, care suferă de insuficienţă renală.

Master class

La ora 10:00, la Muzeul „Zemstvei” (Art-Labirinth) va avea loc un master class de confecţionare a flautelor nipone şi indiene „shakuhachi” şi “bansuri”. Taxa de participare constituie 120 de lei.

Sport

Pentru amatorii sportului, începînd cu ora 10:00, la Muzeul „Zemstvei” (Art-Labirinth) va avea loc primul Turneu deschis la chanbara în Moldova. Taxa de participare constituie 20 de lei.

„Rugby House Pub” din sectorul Ciocana va organiza Campionatul de fotbal de masă pentru amatori. Înregistrarea la turneu va fi efectuată între orele 12:00 şi 14:15. Taxa de participare – 250 de lei.

Teatru

Teatrul „De pe strada Trandafirilor” oferă spectatorilor posibilitatea să vizioneze comedia „Fericirea femeii”, după operele lui A. Cehov. Spectacolul este dedicat aniversării a 150-a a naşterii scriitorului. Regizor – maestru în arte, Harmelin I.

Pe scena Teatrului „Luceafărul” la ora 18:00 va fi prezentată tragicomedia „Testamentul-1”, după Gheorghe Urschi.

La Teatrul „A. P. Cehov”, cu începere de la ora 18:00, va avea loc spectacolul „Dragostea liberă”, în două acte.

Pentru copii

Pe scena Teatrului Dramatic „De pe strada Trandafirilor”, cu începere de la ora 12:00 va avea loc spectacolul „Aventurile lui Buratino sau Cheiţa de Aur”.

Teatrul „A. P. Cehov”, va prezenta la ora 11:00 spectacolul musical „Ziua de naştere al motanului Leopold”, în două acte.

La Teatrul de Păpuşi „Licurici” va avea loc spectacolul „Luceafărul”, cu începere de la ora 11:00.

La ora 12:00 pe scena Teatrului „Luceafărul” va fi jucat spectacolul „Cenuşăreasa”.

Concerte

Pe scena Teatrului „Ginta Latină” la ora 12:00 va avea loc concertul de muzică şi dans evreiesc „Lumina tîrguşorului”. Intrarea este liberă.

Cinema

Reţeaua de cinematografe „Patria Multiplex” propune spre atenţia cinefililor difuzarea dramei „Serena” cu Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper, a filmului fantastic de aventură “Interstellar: Călătorind prin univers”, a thrillerului „Înainte să adorm” („Before I go to sleep”) cu Nicole Kidman, precum şi a peliculei “Furia: Eroi anonimi” („Fury”) cu Brad Pitt. Amatorii formatului 3D vor avea posibilitatea să vizioneze uimitoarea poveste a transformării unui robot experimental, binevoitor, într-o maşină invincibilă de luptă, în desenul animat „Cei şase super eroi”. Preţul biletelor variază între 20 şi 100 de lei.

Expoziţii

La 13-27 octombrie, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” are loc vernisajul lucrărilor participanţilor la Concursul de artă plastică „„Jan Alojzy Matejko”. În total sînt prezentate 73 de lucrări ale 62 de participanţi.

De pe 15 pînă pe 30 noiembrie la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală se desfăşoară Expoziţia de fotografie „Dragostea pentru adevăr”.

În perioada 30 octombrie - 30 noiembrie, la Muzeul Naţional de Artă este prezentată expoziţia picturilor din secolele XIX-X „Călătorie în timp”. La expoziţie sînt prezentate 30 de picturi şi 28 de lucrări grafice. Preţul unui bilet pentru elevi, studenţi şi pensionari constituie 2 lei, pentru adulţi – 10 lei.

Între 31 octombrie şi 30 noiembrie, la Galeria de artă „M-ART” se desfăşoară o expoziţie a pictorului moldovean, preşedintelui Asociaţiei pictorilor ruşi, Serghei Sulin. Galeria a fost deschisă pe lîngă Biblioteca municipală „M. Lomonosov”.

Iubitorii de artă vor putea vizita la Muzeul Naţional de Artă expoziţia de picturi a renumitului sculptor belgian şi francez Idel Ianchelevici, care va rămîne deschisă pînă la 15 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?