X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Mihail Formuzal, exclus de pe lista de candidaţi din partea Blocului „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”

12 noi. 2014,, 15:30   Politică
5777 5
Foto: cec.md
Comisia Electorală Centrală l-a exclus pe başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, din lista candidaţilor în deputaţi din partea Blocului „Alegerea Moldovei – Uniunea Vamală”. Potrivit agenţiei "Infotag", decizia a fost luată în baza cererii başcanului.

Mihail Formuzal, devenind candidat în deputat, nu a respectat prevederile legislaţiei privind degrevarea din funcţie, inclusiv din postul de membru al Guvernului Moldovei. La începutul lunii noiembrie başcanul a declarat că îşi stopează activitatea în campania electorală, deoarece consideră necesar să-și continue activitatea în calitate de başcan şi membru al Guvernului.

Formuzal nu şi-a argumentat poziţia, nici nu a depus o cerere scrisă la CEC, rămînînd şi candidat, şi başcan. Colegii săi din blocul electoral au declarat atunci că "Formuzal revine la munca din Guvern pentru a obţine adoptarea deciziei de a fi deschise mai multe secţii de votare în Rusia".

Între timp, decizia de a deschide secţii de votare peste hotarele ţării a fost adoptată de Guvern în luna septembrie, iar săptămîna aceasta a fost publicată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Potrivit unor informaţii, Guvernul nu va desfăşura şedinţe şi nu va lua decizii pînă la alegeri. La începutul lunii noiembrie Guvernul nu dispunea de cvorum, deoarece cîţiva membri au degrevat din funcţie în legătură cu participarea la campania electorală, iar doi miniştri din partea Partidului Liberal Reformator au refuzat să participe la campania electorală din cauza disonanţelor dintre partide. Din acest motiv, săptămîna trecută doi miniştri din PDM şi unul din partea PLDM şi-au stopat activitatea electorală şi au revenit la activitatea în Guvern. După desfăşurarea şedinţei cabinetului de miniştri, şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman, din nou a degrevat din funcţie şi a revenit în lista de candidaţi în deputaţi. Alţi doi miniştri – Pavel Filip şi Vasile Botnari, precum şi Mihail Formuzal, deocamdată rămîn în funcţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?