X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Angajaţii unei instituţii vor ieşi la proteste

11 noi. 2014,, 10:15   Societate
2306 0
Foto: noi.md
Aproape 80 de angajaţi ai Staţiunii Tehnologico-Experimentale "Codrul" vor organiza astăzi un protest în fața instituției. Oamenii spun că nu şi-au ridicat salariile de mai bine de opt luni.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, în a cărui subordine se află întreprinderea, a declarat că este la curent cu situația angajaților, dar a adăugat că nu poate face nimic în acest sens.

"În acel institut de horticultură este un dezastru, noi am informat conducerea țării de mai multe ori, acolo se fac foarte multe nelegiuiri. Se fură terenul, se fură mult. Este un blocaj de mai mulți ani de zile. Acolo trebuie de luat o decizie radicală. Ori aceste instituții trebuie desființate și de format instituții noi de cercetări științifice cu savanți adevărați", a menţionat Vasile Bumacov.

Angajații Staţiunii Tehnologico-Experimentale "Codrul" și-au cerut lefurile în stradă și anul trecut. Conducerea instituției a spus însă că nu are bani pentru achitarea salariilor. Staţiunea Tehnologico-Experimentală "Codrul" se ocupă de creşterea fructelor şi legumelor pentru cercetări în agricultură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?