Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert: Cum pot fi evitate riscurile la procurarea unui apartament într-un bloc aflat în construcție (VIDEO)

11 noi. 2014,, 08:15   Societate
5797 0
Foto: noi.md
„La luarea deciziei de a procura un apartament într-un bloc care încă nu este construit, trebuie analizate minuțios documentele companiei de constricție, reputația companiei, existența plîngerilor din partea clienților, condițiile contractului, pentru a nu rămîne și fără bani, și fără apartament”, a subliniat pentru NOI.md magistrul în drept, avocatul Roman Aronov.

Interlocutorul a amintit că mulți cetățeni moldoveni muncesc peste hotare pentru a-și putea procura locuință în Moldova. Multă lume se lasă ademenită de reducerile considerabile la achitarea primei rate sau chiar a costului întregului apartament, care abia urmează să fie construit, și încheie contractele respective, iar ulterior regretă amarnic.

„Companiile de construcții neoneste adună sume mari de bani și dispar sau ridică fundamentul sau trei etaje din cele nouă planificate, după care se declară insolvabile. Ce poți obține de la o companie care a dat faliment, fie și în instanța de judecată?! Nu trebuie de crezut promisiunilor celor care răscumpără compania falimentată cu toate angajamentele acesteia față de clienți, care se obligă să finiseze blocul de locuit cu condiția unei finanțări suplimentare. Este o nouă păcăleală pentru cetățenii creduli”, a precizat avocatul.

Potrivit lui Roman Aronov, „este necesar de examinat cu atenție contractul”. „În practica mea există multe cazuri cînd clientul cere companiei de construcție să-i fie restituiți banii în cazul în care firma nu-și onorează angajamentele. Și atunci se dovedește că, în conformitate cu contractul semnat, clientul trebuie să achite o amendă în mărime de 5% din suma contractului. Astfel, unul dintre clienții mei, care a achitat 50 de mii de euro în contul viitorului apartament, a pierdut într-o clipă 5 mii de euro”, a relatat avocatul.

„Un alt șiretlic constă în faptul că firma de construcții include în contract o prevedere conform căreia angajamentele constructorilor sînt considerate expirate abia peste jumătate de an după termenul prevăzut de dare în exploatare a blocului de locuit. Deseori în contract firma se asigură doar cu drepturi, în schimb clientul are numai obligațiunea de a plăti”, a menționat specialistul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?