X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Liderul republicii Donețk: Abhazia, Transnistria, Venezuela și Cuba ne vor susține economic, sperăm că și Rusia

5 noi. 2014,, 02:00   Externe
7263 11
Foto: ruvr.ru
Liderul autoproclamatei 'republici populare Donețk', Aleksandr Zaharcenko, se declară deschis negocierilor pentru o reglementare pașnică a crizei din estul Ucrainei, inclusiv cu președintele ucrainean Petro Poroșenko. Totodată, Zaharcenko și-a exprimat încrederea în sprijinul economic oferit de Rusia și de 'alte țări', informează Interfax.

'Sunt gata să mă întâlnesc cu oricine, inclusiv cu (președintele Ucrainei) Petro Poroșenko', le-a spus Zaharcenko jurnaliștilor. Liderul separatist consideră teritoriu al 'republicii populare Donețk' întreaga regiune Donețk în granițele administrative ale acesteia.

De asemenea, Zaharcenko a declarat că 'republica' pe care o conduce speră la ajutor economic din Rusia și din 'alte țări'. 'Abhazia, Transnistria, Venezuela și Cuba ne vor susține economic, sperăm că și Rusia', a spus liderul separatist.

Aleksandr Zaharcenko a 'depus jurământul', marți, în calitate de 'președinte' al republicii Donețk. În data de 2 noiembrie, în autoproclamatele 'republici populare' Donețk și Lugansk au avut loc așa-zise alegeri prezidențiale și pentru 'consiliile supreme'. Luni au fost anunțate rezultatele acestora. 'Președinte' al republicii Donețk a fost ales Aleksandr Zaharcenko, iar al republicii Lugansk, Igor Plotnițki.

Alegerile din regiunile separatiste ale Ucrainei nu sunt recunoscute de Kiev și de Occident, care le consideră o piedică serioasă în calea procesului de reglementare a situației din Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?