X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

PCRM refuză să participe la dezbateri electorale televizate

4 noi. 2014,, 17:15   Politică
4028 1
Foto: trm.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) refuză să participe la dezbateri electorale televizate, deoarece "nu doreşte să facă reclamă posturilor de televiziune antrenate în propagandă anticomunistă" şi să participe la emisiuni cu oponenţii care "nu au nimic comun cu Moldova". Despre acest refuz a anunțat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de agenţia "Infotag".

Fostul preşedinte a spus că reprezentanţii diferitor partide, fiind oponenţi ai PCRM, "vor aduce argumente false în perioada campaniei electorale referitor la acțiunile pe care intenţionează să le întreprindă pentru binele ţării".

"Nu-i credem, deoarece aceste declaraţii poartă un caracter haotic, semicriminal. Sarcina acestor oameni este de a dezorganiza alegerile parlamentare. PCRM analizează cu atenţie această situaţie şi consideră că nu există necesitatea de a le face publicitate acestor organizaţii politice, participînd alături de ei la dezbateri goale", a menţionat Voronin.

În opinia sa, "comuniştii nu au resurse financiare pentru a achita publicitatea la televiziune şi, de aceea, partidul pune accentul pe comunicarea vie cu alegătorii".

"Discutăm cu oamenii, care ne împărtăşesc problemele lor. Iată la ce aspiră PCRM şi cetăţenii Moldovei – la dialog. În acest sens am desfăşurat peste 3 mii de întrevederi în toată ţara, la care au participat circa 170 de mii de alegători. Comuniştii lucrează pe două direcţii – întrevederi cu alegătorii şi vizitarea lor la domiciliu", a spus liderul PCRM.

Partidul Comuniştilor întotdeauna a refuzat să participe la dezbateri electorale, cînd era la putere. Mai mult de atît, în acea perioadă, din partea guvernării se întreprindeau încercări ca posturile de televiziune să nu organizeze dezbateri. Conform amendamentelor operate în Codul electoral, posturile de televiziune cu acoperire naţională sînt obligate să desfăşoare dezbateri electorale, iar restul le pot desfăşura anunţînd despre aceasta Comisia Electorală Centrală şi Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?