X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Intenţia Guvernului de a-şi asuma răspundere pentru o nouă lege este mituire a alegătorilor

28 oct. 2014,, 16:45   Politică
4512 0
Foto: moldnews.md
Afirmaţiile vicepremierului, ministrului Economiei, Andrian Candu, privind posibilitatea ca Guvernul să-şi asume răspundere faţă de Parlament pentru o nouă modificare a bugetului de stat pentru 2014, nu poate fi calificată altfel decât tentativă de a mitui alegătorii, consideră deputatul din Partidul Comuniştilor (PCRM), Oleg Reidman.

Solicitat de corespondentul "Infotag" el a spus că intenţia de a majora compensaţiile producătorilor de fructe, care au suferit pierderi din cauza embargoului rusesc, este "populism curat".

"Agricultorii cu adevărat au nevoie de ajutor, dar trebuie acordat cu cap. Necesitatea de a majora compensaţiile este legată de faptul că data trecută calculele au fost făcute într-un mod ambiguu. Un alt rezultat nici nu făcea de aşteptat", a menţionat Reidman.

Potrivit spuselor sale, "planurile de adoptare a unei noi legi ocolind Parlamentului este plata pentru iresponsabilitate, deoarece atunci Coaliţia de guvernare s-a grăbit să apară în vizorul alegătorilor, nu să rezolve problema cetăţenilor".

"Este o mită, făcută din resurse de stat. Dacă cineva crede că după adoptarea unui astfel de document nu vor urma afirmaţii politice ale unor partide membre ale coaliţiei, atunci se greşeşte. Aceşti oameni doar şi fac că caută noi dividende politice", a spus deputatul.

El a menţionat că "în 2013 fermierii vindeau merele cu 5,5 lei/kg, iar acum le dau la prelucrare cu 0,5 lei, la care statul a adăugat 1-1,5 lei, ceea ce nici pe departe nu acoperă nevoile producătorilor".

"Cine va compensa pierderile de 3 lei/kg? Oamenii dau din buzunarul propriu, iar statului nu-i pasă", consideră Reidman.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?