Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ambasadorul Ucrainei: Moldova trebuie să repete experienţa Ucrainei de alegere a unui parlament pro-european

28 oct. 2014,, 13:15   Politică
4052 8
Foto: gospmr.ru
Moldova trebuie pe 30 noiembrie să repete experienţa Ucrainei de alegere în Parlamentul republicii a majorităţii proeuropene, a spus în ajun, în studioul emisiunii "Fabrica" de la postul Publika TV, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în RM, Serghei Pirojkov.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a menţionat că în Ucraina la putere au venit nu forţe radicale, de extremă, ci partide orientate spre vectorul european de dezvoltare a ţării.

"Vă dorim să repetaţi acest exemplu, deşi în Moldova este o situaţie dificilă: forţele europene şi cei ce pledează pentru vectorul estic de dezvoltare sunt susţinuţi practic la egal. Opoziţia se comportă destul de agresiv şi se bucură de simpatiile populaţiei. Reprezentanţii Partidului Socialiştilor chiar au declarat în cadrul congresului că primele acţiuni după venire la putere vor fi denunţarea Acordului de Asociere RM-UE şi aderarea la Uniunea Vamală", a amintit diplomatul.

Potrivit spuselor sale, într-o astfel de situaţie este importantă poziţia autorităţilor înainte de alegeri.

"Acestea trebuie să explice fiecărui cetăţean de rând ce avantaje oferă alegerea europeană de dezvoltare", a menţionat Pirojkov, exprimându-şi convingerea în succesul actualei guvernări.

Diplomatul este convins că încercările Kremlinului de a crea aşa-numita "Novorossia", luând în calcul rezultatul alegerilor pentru Rada Supremă, au eşuat.

"Acest proiect nu mai este actual. Înţelegem că ne aflăm în stare de confruntare militară cu Rusia, care trimite pe teritoriul Ucrainei mercenarii săi, încercând să impună un "conflict îngheţat" pe exemplul Transnistriei. Scopul este condamnabil şi nedemn de o ţară ce se consideră o mare putere", a menţionat ambasadorul.

El a spus că principala prioritate a noii puteri de la Kiev este contracararea acestor intenţii, dezvoltarea multilaterală a relaţiilor cu UE, iar printre sarcinile interne - restabilirea economiei, lupta cu corupţia, un sistem judiciar eficient.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?