Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

„Rosselhoznadzor” a interzis importul de carne din Moldova

22 oct. 2014,, 12:00   Economie
3629 2
Foto: na4alnik.ru
„Rosselhoznadzor” va sista de pe 27 octombrie importul de carne din Republica Moldova, relatează NOI.md cu referire la ITAR-TASS. Potrivit șefului serviciului fitosanitar rus, Serghei Dankvert, decizia a fost luată după inspecția efectuată în Moldova de specialiștii ruși și belaruși.

Serghei Dankvert a declarat că inspectorii au depistat cazuri de livrare din Moldova a producției care ar putea prezenta pericol, marfa fiind „procurată de comercianții angro de pe piețele obișnuite din localitățile rurale”.

Anterior Serghei Dankvert a declarat că în urma controalelor efectuate de specialiștii ruși și belaruși la patru întreprinderi exportatoare de carne din Moldova au fost depistate numeroasele încălcări ale rigorilor veterinare impuse de Uniunea Vamale. Este vorba, în special, despre livrările de produse fără documente de însoţire care să confirme originea acestora. În afară de aceasta, în Moldova lipseşte un sistem de urmărire a produselor, care ar permite controlul calităţii produselor finite, începînd cu materia primă pentru fabricare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?