X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Noi acumulări la bugetul Moldovei de pe urma privatizării

16 oct. 2014,, 09:30   Economie
3412 0
Foto: noi.md
La Bursa de Valori a Moldovei ieri s-a deschis licitaţia de vînzare a acţiunilor proprietate publică, care va dura pînă pe 17 octombrie. În prima zi a licitației a fost vîndut pachetul de acțiuni al unei singure companii, informează NOI.md.

Potrivit informației prezentate de Bursa de Valori a Moldovei, astăzi au fost vîndute 40% din acțiunile SA „Mapamond” (or. Ungheni) la preţul iniţial în sumă de 4071,33 lei. Întreprinderea este specializată în deservirea agrochimică şi biologică.

În total, la licitație au fost scoase pachetele de acțiuni ale 28 de întreprinderi din diferite ramuri ale economiei. În cazul a 11 companii pachetul de acțiuni depășește 50% din capitalul social. În particular, la vînzare au fost scoase 100% din acțiunile „Complecons” (Chișinău, construcții capital ale clădirilor, terenuri pentru construcții), „Comerţ-Petrol” (Chișinău, vînzarea angro de combustibil lichid și solid), „Aeroport Catering” (Chișinău, aprovizionarea cu produse alimentare finite). La licitație au fost scoase, de asemenea acțiunile statului în Fabrica de Fermentare a Tutunului din Orhei (95,07% din acțiuni), hotelul „Chișinău” din capitală (60,179%), fabrica „Floare-Carpet” (59,486%), „Alimentarmaș” (producția utilajului tehnologic pentru complexul agroindustrial, 30,083%), Fabrica de conserve din Glodeni (29,087%), „EuroCreditBank" (21,019%) etc.

Licitația a fost inițiată de Agenția Proprietății Publice de pe lîngă Ministerul Economiei. Vînzarea proprietății publice va avea loc la Bursa de Valori a Moldovei în cadrul licitației „cu strigare”. Modul de petrecere a licitaţiei este vînzarea acţiunilor în pachete unice la licitaţiile cu strigare, fiind asigurate principiile publicităţii, transparenţei şi egalităţii tuturor participanţilor. Cumpărător devine cel care propune cel mai mare preţ. Licitația se va desfășura pînă pe 17 octombrie 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?