Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Europol va instrui Moldova în domeniul asigurării securității fără hotare (VIDEO)

15 oct. 2014,, 15:20   Societate
3127 0
Foto: noi.md
„Să combatem criminalitatea împreună” – cu acest slogan, la Inspectoratul Național de Investigații din cadrul MAI s-a desfășurat ceremonia de deschidere a seminarului „Road Show Europol”, informează NOI.md.

La eveniment au participat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, și șeful Direcției relații cu publicul din cadrul Europol, Soren Pedersen, care au semnat acordul de cooperare între cele două instituții.

Peste 200 de polițiști din Chișinău, Orhei și Soroca au avut posibilitatea unică de a comunica cu experții și specialiștii Europolului despre cooperarea internațională polițienească în domeniul falsificării banilor și crimei organizate în țările Europei de Est.

„Europol a devenit un centru important de susținere a poliției din țara noastră, oferind o platformă pentru schimburile de informații și analizarea datelor operative în domeniul criminalității”, a subliniat Recean.

„Întreaga comunitate mondială se confruntă cu multiple riscuri și amenințări, de aceea este foarte important să fim apți de a face față problemelor care apar. Cooperarea intelectuală și schimbul de informații între parteneri este cea mai bună practică și instrumentul de bază folosit de Europol în lupta cu criminalitatea”, a declarat Pedersen.

Părțile au subliniat că acordul semnat va asigura armonizarea eficientă a legilor, regulamentelor tehnice, cerințelor și standardelor Europolului, ceea ce va permite Moldovei să se integreze mai bine în calitate de viitor membru al UE.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?