X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Lewis Hamilton, câştigătorul cursei din Soci, a primit premiul din mâna lui Putin (VIDEO)

13 oct. 2014,, 10:20   Externe
3426 0
Foto: ruvr.ru
Pilotul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat primul Grand Prix de Formula 1 din istoria Rusiei. Reprezentantul Rusiei, Daniil Kviat (Scuderia Toro Rosso) a ocupat poziţia a 14-a.

Hamilton, deţinătorul pole-position, a parcurs cel mai repede cele 53 de tururi, fiind urmat de partenerul lui de echipă Nico Rosberg. Al treilea a trecut linia de sosire finlandezul Valtteri Bottas (Williams).

Premiul principal i-a fost înmânat câştigătorului de preşedintele rus, Vladimir Putin, care a urmărit cursa din tribune.

Cupele înmânate primilor trei clasaţi au un mesaj simbolic – descrierea locului de desfăşurare şi particularităţile primului Grand Prix din istoria Rusiei.

Baza rezistentă a cupei simbolizează trăsăturile de bază ale caracterului Rusiei – putere şi încredere. În centrul cupei se află o compoziţie sub forma unei bujii de aprindere. Culorile alese (roşu şi negru) arată caracterul întrecerilor: viteză mare şi luptă acerbă pentru titlul de campion. Vârfuri de munte acoperite de zăpadă simbolizează natura înconjurătoare din Soci. Pe cupă a fost imprimat încă un simbol geografic al Grand Prix-ului din Rusia – Valea Imeretinski şi împreună cu ea Marea Neagră în întreaga ei splendoare. Drapelul din centrul cupei simbolizează dorinţa sportivului de a ajunge primul.

Acest Grand Prix este a 16-a etapă din cele 19 ale Formulei 1 din acest an. Întrecerile au avut loc pe circuitul Soci Autodrom, situat în Parcul Olimpic.

Proiectul circuitului a fost elaborat de o echipă de arhitecţi din Rusia şi Germania, sub conducerea celebrului arhitect german Hermann Tilke. Circuitul are 18 viraje. Lungimea acestuia este 5,8 kilometri, viteza maximă care se poate atinge fiind de 320 km/h.

Rusia a obţinut dreptul de desfăşurare a cursei de Formula 1 pe 14 octombrie 2010. Acordul cu grupul de companii Formula 1 prevede desfăşurarea etapelor curselor de Formula 1 anual, din 2014 până în 2020.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?