Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Constructorii din Moldova vor face stagiu în străinătate

8 oct. 2014,, 15:45   Societate
3484 0
Foto: noi.md
Forţa de muncă necalificată continuă să rămînă una dintre problemele pieţei muncii din Moldova. Aceeaşi stare de lucruri se atestă şi în domeniul construcţiilor. Pentru ameliorarea acestei situaţii şi acordarea unei asistenţe cadrelor,

Compania austriacă de construcţii „Strabag”, în colaborare cu organizaţia vieneză „L&R Sozialforschung” au lansat în Moldova proiectul „Centrul de pregătire profesională în domeniul construcţiilor”, relatează NOI.md.

Proiectul prevede implementarea cunoscutului în Moldova model dual al învăţămîntului, prin finanţarea comună a programelor de pregătire a cadrelor pentru loc de muncă concret de către întreprinderile comerciale şi autorităţile regionale. Un asemenea tip de învăţămînt profesional va contribui la studierea teoriei în baza organizaţiei de învăţămînt, cu stagiul nemijlocit la locul de muncă.

„Elaborarea unui asemenea proiect a fost extrem de necesară, deoarece o jumătate dintre angajaţii din domeniul construcţiilor din Moldova nu au studiile necesare. La noi nu există nicio organizaţie sau instituție care ar putea acorda asistenţa pentru pregătirea lucrătorilor şi ar elibera diplome sau documente ce atestă calificarea acestora”, a explicat directorul Colegiului de Construcţii din Chişinău, Valeriu Pelivan.

Scopul proiectului este stabilirea relaţiilor de cooperare între întreprinderile autohtone şi partenerii străini, organizarea unor programe de pregătire profesională, în cadrul cărora angajaţii întreprinderilor din Moldova ce nu deţin diplome vor face studiile şi stagiul peste hotare.

„O asemenea investiţie în pregătirea resurselor umane ale Moldovei este un scop nobil. Aceasta contribuie la dezvoltarea economiei naţionale a ţării în ansamblu”, a menţionat ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiei, Marcel Răducan.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?