Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ucraina: G7 amenință Rusia cu noi sancțiuni

26 sep. 2014,, 08:40   Externe
5744 11
Foto: agerpres.ro
Grupul celor mai puternice șapte economii din lume, G7, a amenințat joi Rusia cu noi sancțiuni în caz de nerespectare a acordurilor de încetare a focului în Ucraina negociate la Minsk în septembrie.

Într-un comunicat difuzat pe marginea Adunării Generale a ONU la New York și citat de AFP, G7 salută protocolul de încetare a focului semnat pe 5 septembrie la Minsk între Ucraina și separatiștii proruși, precum și memorandumul din 19 septembrie parafat în capitala belarusă, ce prevede de asemenea o zonă cu statut special în estul Ucrainei.

Reuniți la New York, cei șapte miniștri de externe ai celor mai bogate țări /Germania, Canada, Statele Unite, Franța, Italia, Japonia, Marea Britanie/ și șefa diplomației Uniunii Europene Catherine Ashton au cerut Rusiei "să își respecte angajamentele față de încetarea focului, acordurile de la Minsk și suveranitatea Ucrainei".

În caz contrar, ei vor impune o nouă rundă de sancțiuni împotriva Moscovei, după mai multe serii de măsuri punitive adoptate în ultimele luni de americani și europeni.

"Sancțiunile nu sunt un scop în sine. Ele ar putea fi ridicate dacă Rusia își respectă angajamentele", au declarat miniștrii.

Dar "în caz contrar, vom fi gata să creștem costurile împotriva Rusiei", avertizează G7.

G7 cere de asemenea Moscovei să-și retragă toate forțele armate, armele și echipamentele din estul Ucrainei și să respecte frontierele internaționale între cele două țări vecine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?