Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Sturza: În realitate, Moldova are alţi proprietari

20 sep. 2014,, 11:45   Politică
14352 11
Foto: interakt.md
„Încă în toamna anului trecut, existau semnale că împotriva Moldovei se pregătesc un șir de acțiuni menite să schimbe regimul de la Chișinău și cursul politicii externe”. Informaţia a fost dezvăluită de fostul premier Ion Sturza, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Omul de afaceri susţine că a încercat să avertizeze guvernarea în privinţa capcanelor care i-au fost întinse, dar fără succes, informează NOI.md.

„Aceste acțiuni nu au fost de ordin militar, ele au avut alte componente, caracteristice războiului hibrid, inclusiv diversiuni de tot felul, discreditarea guvernării, discreditarea oamenilor politici. E un război, aparent, invizibil, dar care a dat roade și astăzi noi sîntem în circumstanțe foarte dificile în a stabiliza situația, a continua și a păstra acest curs european”, a explicat Sturza.

Potrivit lui Sturza, guvernarea a adoptat atunci un şir de decizii extrem de păguboase sub aspect politic şi economic, acceptînd tot felul de tranzacţii şi contracte de privatizare dubioase. Omul de afaceri s-a referit în special la cazul Băncii de Economii şi concesionarea Aeroportului Internaţionl Chişinău.

„Măcar în al 12-lea ceas conducerea ţării trebuie să se trezească şi să se întrebe: „Ce facem cu sistemul financiar? Revenim iarăşi la războaiele din anii precedenţi, care distorsionează sistemul respectiv? Acceptăm aceste atacuri raider: dimineaţa într-o mînă, seara în altă mînă?”, a spus Sturza.

În opinia fostului premier, Republica Moldova este guvernată doar aparent de Preşedinţie, Gvern şi Parlament.

“În realitate, există un stat paralel, alte centre de comandă, alţi proprietari ai Republicii Moldova, ei decid, ei dau indicaţiile dimineaţa la miniştri, la parlamentari. Adevărul este că şi ei repartizează dimineaţa cîte un pliculeţ la majoritate. Şi mă miră că foarte mulţi oameni din conducere primesc aceste pliculeţe şi niciunul nu se jenează să spună: „Da, eu sînt o parte a unei redistribuiri a corupţiei”, a punctat Sturza.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?