COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control a fost din nou zădărnicită

19 sep. 2014,, 16:15   Societate
3087 1
Foto: rutowns.ru
Şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC) – autoritatea de reglementare în Zona de Securitate (ZS) de pe Nistru, a fost zădărnicită. Potrivit agenţiei "Infotag", părţile se acuză reciproc de imposibilitatea examinării agendei.

Surse informate au comunicat agenţiei "Infotag" că Chişinăul insistă asupra includerii pe agendă a chestiunii privind libera circulaţie a cetăţenilor, mărfurilor şi încărcăturilor în Zona de Securitate. Reprezentanţii Republicii Moldova mai insistă asupra discuţiilor pe marginea situaţiei din localitatea Doroţcaia, unde de la finele lunii iunie a fost arat o parte din drumul sătesc, precum şi terenurile care aparţin fermierilor moldoveni. Aceste lucrări şi consolidările inginereşti la posturile formaţiunilor paramilitare ale Transnistriei din apropierea localităţii au îngreunat deplasarea cetăţenilor şi a vehiculelor, iar deseori au dus şi la blocarea acesteia.

Reprezentanţii Tiraspolului, la rîndul lor, refuză să includă aceste chestiuni pe agenda şedinţei. În opinia lor, CUC nu poate fi responsabilă de rezolvarea problemelor abordate.

Totodată, reprezentanţii Tiraspolului acuză Chişinăul de intentare ilegală a dosarelor penale unor funcţionari din Transnistria. Dosarele au apărut după incidentul din februarie 2014 din localitatea Parcani, cînd un automobil cu profesorii unui liceu tiraspolean a fost reţinut de vameşii transnistreni, iar banii (salariul pentru colectivul pedagogic) au fost confiscaţi.

"Părţile au o înţelegere prealabilă asupra a 25 de chestiuni de pe ordinea de zi, dar rezolvarea acestora se tergiversează din cauza neînţelegerilor persistente dintre membrii CUC şi lipsa dorinţei de a accepta compromisurile", a explicat sursa citată.

Activitatea CUC rămîne blocată de la finele lunii mai. Totodată, membrii acesteia se convoacă zilnic, dar nu pot discuta agenda, zădărnicind fiecare şedinţă.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X