Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Voronin: Curtea Constituțională aplică prevederile legii după bunul său plac

8 sep. 2014,, 15:41   Politică
3755 0
Foto: noi.md
În urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, legislativul nou ales va trebui să examineze serios problema statutului Curţii Constituţionale. De această părere este președintele PCRM, Vladimir Voronin, care a emis o declarație publică, cu ocazia marcării celor 20 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova, informează NOI.md.

Potrivit lui Voronin, Curtea Constituțională a admis unele erori în activitatea sa, atunci cînd a stabilit că Declarația de Independență prevalează asupra Constituției. În acest sens, liderul PCRM acuză instituția de imparțialitate.

„Supremaţia acestui act este şi trebuie garantată, fără a se supune intereselor politice şi de partid de către Curtea Constituţională, care a fost învestită cu această atribuţie, ceea ce nu totdeauna constatăm. Curtea, contrar acestor rigori, a subordonat Constituţia Declaraţiei de Independenţă, căreia i-a atribuit valoare supra-constituţională, numai pentru a satisface interesele ideologice ale cuiva. Astfel, ajungem la concluzia că Curtea aplică prevederile constituţionale după bunul său plac”, se precizează în declarația liderului comuniștilor.

Politicianul se arată convins că legea supremă a statului în actuala ei redacție este una buna și funcțională. În opinia lui Vladimir Voronin, sarcina principală a Constituției este de a preveni abuzurile din partea puterii.

Menționăm că astăzi, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Constituției Republicii Moldova, reprezentanții guvernării au declarat că documentul necesită a fi revizuit și adaptat la realitățile politice noi. Potrivit membrilor Coaliției, modificarea Constituției va fi sarcina viitorului legislativ.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?