Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Conducerea Parlamentului stabilește astăzi data primei ședințe (VIDEO)

8 sep. 2014,, 12:48   Politică
3907 0
Foto: noi.md
Pe agenda sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului, care începe astăzi, vor figura peste 30 de proiecte de legi inițiate de Guvern, dar și o serie de proiecte prioritare votate în prima lectură. Anunțul a fost făcut astăzi de spicherul Igor Corman, relatează NOI.md.

Potrivit șefului legislativului, Biroul permanent urmează să stabilească în scurt timp data primei ședințe a Parlamentului din sesiunea curentă.

„Astăzi am convocat o ședință la care am invitat conducerea Parlamentului, vicepreședinții, la care vom discuta agenda pentru luna septembrie. De la Guvern au fost transmise proiecte de legi prioritate în număr de 33. De asemenea, avem mai multe subiecte pe agendă, o parte dintre ele au fost votate în prima lectură”, a anunțat Corman.

Printre proiectele de legi care figurează pe agenda curentă se numără legea care vizează finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, acordarea cotei de reprezentanţă minime a femeilor în activitatea politică, legea despre combaterea fumatului, modificări la Legea privind societăţile pe acţiuni, alegerea avocatului poporului, scutirea de impozitul pe bunurile importate a cetăţenilor Republicii Moldova care revin din străinătate pentru trai permanent, proiectul de lege privind combaterea extremismului şi a separatismului pe teritoriul Republicii Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?