Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Costin: Colecțiile mele „se plimbă” de la Marea Baltică pînă la Marea Neagră (VIDEO)

7 sep. 2014,, 09:00   Societate
5900 0
Foto : noi.md
„Colecțiile mele vorbesc în orice limbă, generalii și soldații din diferite țări prietenesc între ei, iar colecțiile „se plimbă” de la Marea Baltică pînă la Marea Neagră”, a declarat pentru NOI.md colecționarul Petru Costin, cunoscut nu doar în Moldova, dar practic în orice colț al lumii, unde există serviciul vamal.

Cu ocazia aniversării a 23-a de la crearea Serviciului Vamal, la vama Leușeni, vestitul colecționar Petru Costin și-a inaugurat o vastă expoziție de șepci, vestoane ale conducătorilor serviciului vamal din ziua independenție Moldovei și multe alte exponate interesante din numeroasele lui colecții.

Este interesant faptul că această colecție de accesorii ale vameșilor din practic toate țările lumii a fost deja recunoscută drept cea mai bună de secretarii generali ai Organizației Mondiale Vamale.

Colecționarul le-a prezentat omagiaților și oaspeților lor o hartă a Moldovei – cea mai mare hartă din lume, confecționată din monede (în totali 162 mii 400).

„Am expediat documentele necesare înregistrarea în Cartea Recordurilor Guinnes, aștept cu nerăbdare un rezultat pozitiv. În general, colecțiile mele „se plimbă” prin toate țările, de la Marea Baltică pînă la Marea Neagră, fapt pentru care mă bucur enorm. Înseamnă că ele sînt interesante, odată ce sînt solicitate de diferite țări și muzee”, a mărturisit Costin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?