X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Actele normative ale ministerelor complică activitatea antreprenorilor

5 sep. 2014,, 16:00   Economie
3448 2
Foto: rosteck.ru
„Actele normative interne ale ministerelor şi autorităţilor, elaborate în contradicţie cu legislaţia, complică la maximum activitatea antreprenorilor moldoveni”, a spus vineri, în cadrul seminarului pentru businessmeni de îmbunătăţire a mediului de afaceri, secretarul de stat al Ministerului Economiei Lilia Palii.

Potrivit agenţiei "Infotag", ea a menţionat că, deşi aceste documente nu sînt publicate în Monitorul Oficial, ele au putere juridică.

"Ordine interne, instrucţii şi dispoziţii sînt luate în lipsa unei expertize juridice pentru corupţie, ceea ce, la fel, este o încălcare", a spus Palii.

Ea a adăugat că în cadrul întîlnirilor grupului de lucru privind îmbunătăţirea mediului de afaceri, această problemă a fost ridicată de mai multe ori de reprezentanţii mediului de afaceri şi şefii de departamente.

„Ba mai mult – astfel de documente se înmulţesc deseori în teritoriu, nu la nivel de autorităţi centrale, ci mai jos. Sîntem nevoiţi să luptăm cu acest fenomen", a declarat secretarul de stat.

Potrivit ei, în cadrul Ministerului Economiei a fost introdusă practica de organizare a reuniunilor difuzate prin internet (via Skype), pentru ca oamenii de afaceri, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri să-şi poată exprima opiniile cu privire la o anumită problemă.

„Avem, de asemenea, şi o opţiune specială pe site-ul Ministerului Economiei, prin al cărei intermediu pot fi transmise direct recomandările sau propunerile. Opţiunea poate fi accesată la adresa mec.gov.md.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?