Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vinificatorii cu datorii la fisc nu vor fi penalizați

29 aug. 2014,, 14:43   Economie
2872 0
Foto : gov.md
Guvernul va examina posibilitatea înghețării penalităților în cazul vinificatorilor care au acumulat datorii la plățile fiscale. În acest sens, Iurie Leancă a cerut Ministerului Finanțelor să prezinte în regim de urgență o informație completă despre datorii și perioada în care acestea au fost acumulate. Subiectul a fost pus în discuție astăzi, în cadrul unei întrevederi cu vinificatorii, informează NOI.md.

Totodată, producătorii de vin ar putea beneficia de credite preferențiale de la Banca Europeană pentru Investiții, la procurarea strugurilor de la viticultori. În prezent, ministerul Finanțelor și cel al Agriculturii poartă negocieri în această direcție. O altă măsură propusă de Guvern ține de eliminarea accizei pentru materia primă, la transportarea de la o fabrică la alta. Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Finanțelor și urmează să fie prezentat săptămîna viitoare pentru avizare.

„Facem tot ce ne stă în puteri ca să nu apară probleme în activitatea dumneavoastră. Îmi doresc să găsim cele mai bune soluții atît pentru dumneavoastră, cît și pentru stat", a spus Leancă la întîlnirea cu vinificatorii.

Potrivit Guvernului, pe agenda discuțiilor cu producătorii de vin mai sînt următoarele subiecte: achiziția și prelucrarea strugurilor, aplicarea accizei pe produsul finit, promovarea produselor vinicole prin intermediul publicității și eventualele posibilități de susținere. Discuțiile cu vinificatorii vor fi reluate la mijlocul lunii septembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?