Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

România va continua să-i ajute pe fermierii din Moldova, în pofida pierderilor proprii din cauza sancțiunilor Rusiei

26 aug. 2014,, 11:16   Economie
3156 1
Foto: agerpres.ro
România va continua să-i ajute pe producătorii agricoli din Republica Moldova, în pofida pierderilor proprii din cauza sancțiunilor impuse de Rusia față de producția din statele Uniunii Europene. Declarația aparține ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale al României, Daniel Constantin, și a fost făcută într-un interviu acordat agenției Agerpres, notează NOI.md.

Oficialul de la București a menționat că, din cauza sancțiunilor impuse de Rusia, și România se află într-o situație dificilă, însă este de datoria ei să găsească metode de a-i susține pe fermierii moldoveni. „Consider că este cu atît mai important să fim uniți în aceste momente dificile”, a subliniat Daniel Constantin, amintind că Rusia a impus mai întîi un embargo pentru Republica Moldova, iar ulterior a impus și unul pentru Uniunea Europeană.

Ministrul român a amintit, de asemenea, că la momentul instituirii embargoului rusesc față de Republica Moldova România a purtat discuții cu Comisia Europeană și cu state precum Germania și în felul acesta s-a reușit să se faciliteze accesul produselor moldovenești pe piața europeană prin dublarea contingentului vamal, prin care legumele și fructele moldovenești pot intra în Uniunea Europeană fără taxe vamale. Acum Bucureștiul a inițiat dialogul dintre producătorii moldoveni de legume și fructe și hipermaketurile românești pentru a facilita preluarea unei părți din producția moldovenească pe piața românească. Primul transport de struguri de masă din Republica Moldova a sosit deja în România. Oficialul a precizat că nu este vorba de cantități mari, dar este un început concret.

Daniel Constantin a menționat că, în luna septembrie, lîngă Ministerul Agriculturii al României va fi organizat un tîrg cu produse din Republica Moldova cu scopul de a promova produsele moldovenești. De asemenea, Daniel Constantin a comunicat că în perioada următoare are programate o serie de reuniuni cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vasile Bumacov, cu care are o relație de colaborare excelentă. „Ne vom întîlni atît în septembrie, cît și în octombrie, cînd voi merge la Chișinău împreună cu ministrul Agriculturii și Alimentației din Germania, pentru a purta o discuție trilaterală cu domnul Bumacov, astfel încît să găsim noi modalități de a sprijini Republica Moldova”, a declarat oficialul roman.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?