X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O companie de asigurări din Moldova a rămas fără licență

14 aug. 2014,, 07:00   Economie
6306 0
Foto: ziuadeazi.md
Consiliul de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a retras companiei de asigurări „Euroasig Grup” licența de activitate în domeniul asigurărilor generale, notează NOI.md. Compania a obținut licența pe 19 august 2011 pe un termen nelimitat. „Euroasig Grup” urmează să returneze licența CNPF în timp de 10 zile lucrătoare.

De menționat că CNPF încă în aprilie 2013 a inițiat procedura de revigorare financiară a companiei respective, iar la începutul lunii octombrie 2013 a decis sistarea operațiunilor bancare pe conturile „Euroasig Grup”.

Consiliul de administrație al CNPF a stabilit că măsurile întreprinse de organul regulator nu au avut rezultat, iar acțiunile conducerii „Euroasig Grup” îndreptate spre revigorarea financiară nu au înlăturat problemele depistate anterior. În situația creată, Consiliul de administrație al CNPF a decis să depună o cerere în instanța de judecată cu privire la inițierea procedurii de insolvabilitate a companiei „Euroasig Grup”. Totodată, CNPF a lăsat în vigoare măsurile prudențiale în privința companiei respective. Conducerea „Euroasig Grup” trebuie să asigure integritatea bunurilor și a tuturor documentelor, registrelor și notelor companiei, să întreprindă toate măsurile necesare pentru reglementarea chestiunilor legate de prejudiciul adus, să întocmească și să actualizeze în permanență lista creditorilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?