X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Sute de minori au cerut ajutor la „Linia telefonică pentru copii”

13 aug. 2014,, 15:00   Societate
3473 0
Foto: trm.md
La două luni de la lansarea serviciului de asistență telefonică gratuită pentru copii, au fost înregistrate peste 6000 de apeluri, parvenite atît de la copii, cît și de la adulți. Informația a fost prezentată astăzi de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, relatează NOI.md.

Potrivit ministrului Valentina Buliga, din numărul total de apeluri, peste 500 au fost incluse în registrul de apel al sunetelor, dintre care 198 de sunete au fost repetate, iar circa 300 – unice.

Majoritatea apelurilor parvenite de la copii au fost fie de verificare, fie de solicitare a informațiilor referitoare la acest serviciu. Totodată, 48 de copii au fost consiliați psihologic la telefon, iar ale 22 de apeluri s-au referit la cazuri de violență fizică sau emoțională asupra copiilor. În alte cazuri au fost raportate situații de neglijență a copiilor, cazuri de cerșit sau comportament abuziv din partea părinților alcoolici. De asemenea, prin intermediul liniei telefonice pentru copii, a fost prevenit un caz de trafic de copii, iar doi minori care au dispărut de acasă au fost găsiți de poliție.

De consiliere psihologică au beneficiat nu doar copii, dar și maturi, în perioada de raportare fiind înregistrate 14 cazuri de acest gen. Datele ministerului de resort arată că din totalul apelurilor înregistrate la această linie telefonică 211 au fost de la copii, 44 de la părinți, 35 de la rude și vecini, iar 15 – de la grupuri profesionale.

Precizăm că serviciul de asistenţă „Linia telefonică pentru copii” a fost lansat de autorități la începutul lunii iunie, în parteneriat cu Asociația Obștească „La Strada”. Telefonul serviciului social, la care pot apela copiii, părinții sau îngrijitorii acestora este 11 6 111.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?