Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4059

Tot mai mulți copii fug de acasă sau din centrele de plasament. Motivul

25 mai. 16:40   Societate
2316 0

Crește alarmant numărul adolescenților care fug de acasă sau din centrele de plasament. În primele patru luni ale lui 2024, cifra aproape s-a triplat față de anul trecut- aproximativ 500 de minori au ales strada sau alt anturaj nesigur.

Potrivit oamenilor legii, cel mai des aleg să plece de acasă adolescenții. Dacă unii se simt strîmtorați de regulile din familie, alții fug la libertate din centrele de plasament, transmite Noi.md. cu referire la Tv8.md.

„Cel mai des care pleacă sînt copii cu vîrste cuprinse între 14 și 17 ani. Aceștia au dorința de libertate, au cîte un prieten undeva în exterior, doresc să se întîlnească, să comunice, lucru care prin regimul centrului nu li se permite”, a menționat ofițer principal din cadrul Secției Siguranță Minori a INSP, Alina Ciornîi.

Potrivit oamenilor legii, frecvent, adolescenții care fug din centrele de plasament sau de acasă, după un timp decid singuri să revină.

Datele statistice prezentate de polițiști arată că doar în primele patru luni ale anului curent s-au înregistrat 593 de cazuri de plecări în rîndul minorilor, aproape triplu față de aceeași perioadă a anului trecut, cînd s-au înregistrat 211 cazuri.


În peste 520 de cazuri copiii au plecat intenționat din familie sau de la centrele de plasament, în aproape 60 au ieșit doar pentru o vreme, dar fără să anunțe, iar în nouă cazuri copiii s-au rătăcit.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?