Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

SCANDAL în preajma Pieţei Centrale! Comercianţii neautorizaţi acuză autoritățile că le confiscă ilegal mărfurile

13 aug. 2014,, 11:37   Societate
3547 0
Foto: flux.md
Încă o încercare a autorităţilor municipale de a face ordine în preajma Pieţei Centrale s-a lăsat cu scandal. Mai mulți comercianţi neautorizaţi s-au ales cu amenzi, în această dimineață. Razia a fost oprită la apariția presei. Iar vînzătorii nemulțumiți acuză autoritățile că le confiscă ilegal mărfurile şi le încarcă într-un tractor.

Razia a început în zorii zilei. Zeci de sectorişti şi inspectori de patrulare s-au pus e împărțit amenzi comercianţilor care îşi vindeau mărfurile pe trotuar, fără să dispună de autorizaţie. Iar la intersecţia străzilor Armenească şi Mitropolit Varlaam, a fost surprins un tractor al serviicilor municipale.

Autoritățile neagă acuzațiile și spun că toate acțiunie lor sînt îndreptate spre combaterea comerțului stradal ilicit.

"Nu a fost ridicată marfa, au fost ridicate umbrele, dar şi unele mese lăsate fără supraveghere", a spus pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată.

Și inspectorii de sector spun că habar nu au de unde s-a luat acest tractor.

Autorităţile vor să i convingă pe comercianţi să se mute în Piaţa Centrală, unde le-au fost oferite în jur de 300 de locuri.

"Nu trece niciun om, eu am vîndut o zi în Piaţă 2 kg de chiperi şi am plătit locul. Am plătit 36 de lei dar am vîndut de 14 lei".

"100 de euro trebuie să plătim pentru a ne da un loc bun în Piaţă".

În acest condiții, reprezentanții preturii sectorului centru și ai poliției spun că raziile de combatere a comerțului stradal neautorizat vor continua.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?