Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Ministerul Sănătăţii avertizează cetăţenii Moldovei despre măsurile de securitate împotriva febrei Ebola

13 aug. 2014,, 09:00   Societate
5467 2
Foto: trm.md
Ministerul Sănătăţii din Moldova avertizează cetăţenii despre măsurile de securitate împotriva febrei hemoragice Ebola.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Ministerul Sănătăţii, Ebola este o febră hemoragică cu evoluţie severă.

În caz de infectare cu Ebola, perioada de incubaţie este de 2-21 de zile, rata mortalităţii fiind de 24-89%. Boala poate fi transmisă la om de la animale sau prin contact direct sau indirect cu fluidele biologice.

Boala debutează cu simptome de pneumonie, febră, cefalee, faringită, dureri toracice, tuse, erupţii pe piele.

Medicii anunţă că tratament sau vaccin specific nu există şi, din acest considerent, avertizează că, pentru a evita îmbolnăvirea, cetăţenii ar trebui să evite călătoriile în Africa; imediat după revenire din orice călătorie să se adreseze la medic pentru investigare; de asemenea, este extrem de important să se evite contactul direct cu posibili bolnavi; este necesară și respectarea igienei.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în 2014, în Guineea (Africa de Vest) s-au înregistrat primele cazuri de febră hemoragică Ebola, care ulterior s-a răspîndit epidemic şi în ţările vecine. Pînă în prezent au fost depistate peste 1,7 mii de cazuri, inclusiv 932 de decese.

În Spania şi România au fost înregistrate cîte un caz de suspectare de îmbolnăvire cu Ebola. În Moldova şi Ucraina nu au fost înregistrate astfel de cazuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?