X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Descinderi la primăria capitalei

5 aug. 2014,, 10:50   Societate
4226 0
Foto: noi.md
Poliția capitalei efectuează în aceste momente percheziții la Direcția juridică și la Direcția transport public și căi de comunicații a Primăriei Chișinău. Perchezițiile sînt efectuate în cadrul unui dosar penal intentat pentru neglijență în serviciu, în care sînt vizați funcționarii de la Primărie. Informația a fost oferită pentru NOI.md de șeful Serviciului de presă al Direcției de poliție Chișinău, Adrian Jovmir.

Potrivit lui Jovmir, cauza penală a fost pornită acum două luni, iar descinderile care au loc astăzi au fost autorizate de judecătorul de instrucție, în urma prezentării probelor acumulate. Dosarul a fost intentat după ce oamenii legii au constatat că mai multe pasaje subterane din Chișinău au fost date în arendă în mod ilegal, fără prelungirea contractelor cu agenții economici.

Dacă vor fi găsiți vinovați, funcționarii de la Primărie vizați în acest dosar riscă o amendă în valoare de pînă la 10 mii de lei sau pînă la doi ani de închisoare.

Jovmir a ținut să precizeze că perchezițiile care au loc astăzi nu au nicio legătură cu dosarul în care este vizată întreprinderea municipală Regia Exdrupo. La finele lunii iulie, oamenii legii au efectuat percheziții la birourile de serviciu și la domiciliile reprezentanților Regiei Exdrupo în cadrul unui dosar inițiat pentru delapidarea averii străine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?