Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Cetățenii străini vor putea solicita online vize pentru Moldova

4 aug. 2014,, 11:05   Societate
2598 0
Foto: whitehimal.tv
Pe 1 august 2014, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, cu suportul Centrului de Guvernare Electronică, a lansat serviciul e-Visa – sistemul permite, în premieră, solicitanților să-și întocmească online dosarul de solicitare a vizei de intrare în Moldova, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al executivului.

Proiectul aduce o contribuție importantă pentru domeniul turistic și de afaceri. Pentru obținerea vizei solicitanții vor completa cererea de eliberare în format electronic, la care se va atașa pachetul de acte scanate obligatorii pentru eliberarea vizei. În cazul în care cererea va fi aprobată, solicitanții vor putea achita taxa consulară și cu cardul bancar. După procesarea datelor viza va fi transmisă solicitanților prin email. Cu documentul printat, deținătorii de viză pot intra pe teritoriul Republicii Moldova prin orice punct de trecere a frontierei. e-Visa este echivalentul vizei tradiționale și nu va fi inserată în pașaport.

e-Visa vine să compenseze acoperirea diplomatică a Republicii Moldova (39 de misiuni diplomatice), anulînd obligativitatea prezenței personale la ghișeu. În același timp, sistemul îmbină perfect cerințele de siguranță și securitate.

În prezent, cetățenii a 129 de state au obligația de a deține viză la intrarea, ieșirea sau tranzitarea teritoriului Republicii Moldova. Vizele sînt eliberate în exclusivitate de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova din străinătate. În anul 2013, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a eliberat aproximativ 15 mii de vize pentru cetățeni străini.

Serviciul e-Visa este parte a proiectului e-Transformare al Guvernării, susținut de Banca Mondială și implementat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?