X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Tinerii moldoveni vor învăţa gratis IT şi cultura coreeană

4 aug. 2014,, 09:30   Societate
6740 1
Foto: incont.ro
Timp de o lună, elevii şi studenţii moldoveni vor învăţa tehnologiile informaţiei, precum şi limba, cultura şi bucătăria coreeană.

Potrivit agenţiei „Infotag”, vineri, la deschiderea celei de-a doua ediţii a Şcolii de vară, managerul Centrului de Informare şi Acces, Ana Bradu, a spus că de instruire vor beneficia 130 de tineri moldoveni.

Potrivit ei, "timp de o lună, studenţii voluntari din Coreea îi vor învăţa pe elevii moldoveni tehnologiile informaţiei, cultura, alfabetul, tradiţiile şi dansurile coreene".

"Cursurile sînt gratuite, organizate sub auspiciile Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi Centrului Moldo-Coreean de Informare și Acces", a precizat Ana Bradu.

Directorul Centrului, Han Ho Jin, a spus că "proiectul a fost realizat în cooperare cu autorităţile locale şi Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor".

El şi-a exprimat speranţa că "pe parcursul acestei luni, elevii şi studenţii vor învăţa multe despre Coreea şi vor face schimb de experienţă cu tinerii coreeni".

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, i-a salutat pe participanţii la Şcoala de vară şi a spus: "Ne pare bine că sînt atîţia doritori de a studia tehnologia informaţiei şi cultura coreeană".

Potrivit lui, "experienţa Coreei în domeniul IT este foarte valoroasă pentru Moldova, constituind baza pentru strategia de dezvoltare "Moldova Digitală 2020".

Ministrul a menţionat că "în secolul XXI, informaţiile, tehnologiile sînt mai preţuite decît salariul şi angajaţii din sectorului IT sînt plătiţi mai bine decît cei din sistemul bancar".

"Orice domeniu de activitate în Moldova, chiar şi securitatea ţării, depinde de tehnologia informaţiei. De aceea, instruirea la această specialitate le va oferi studenţilor multe oportunităţi şi experienţă de nepreţuit pentru viitor", a spus Pavel Filip.

Primarul comunei Budești, Nina Costiuc, a spus că "un grup de voluntari coreeni îi va învăţa pe elevi moldoveni şi din Budești".

Potrivit ei, "aceasta ne bucură foarte mult, deoarece elevii vor putea învăţa multe lucruri noi".

Cursurile vor dura de la 1 pînă la 29 august și se vor desfășura de două ori pe zi. De instruire pot beneficia elevii în vîrstă de la 14 ani, precum şi studenţi şi toţi doritorii. La finalizarea cursurilor, toţi participanţii vor primi certificate.

La prima ediţie a şcolii de vară, organizate în august 2013, au participat 100 de persoane de toate vîrstele şi din diferite localităţi ale republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?