X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Beleacov: Partea moldovenească a provocat conflicte în repetate rînduri

31 iul. 2014,, 13:00   Societate
4014 1
Foto: rupor-pmr.ru
Copreşedintele Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Transnistriei, Oleg Beleacov, a comunicat în ajun, în cadrul unei conferinţe de presă, că partea moldovenească în repetate rînduri a provocat apariţia unor situaţii de conflict timp de 22 de ani de la demararea operaţiunii de pacificare pe Nistru.

Potrivit agenţiei „Infotag”, cu referire la presa regională, Beleacov afirmă că doar în anul curent în Zona de securitate au fost înregistrate 13 incidente.

„Am înregistrat încercări de transportare de către organele de forţă moldoveneşti a cetăţenilor republicii de pe teritoriul Transnistriei, desfăşurarea ilegală a acţiunilor operative de anchetă, folosirea contingentului de pacificatori pentru scopuri ce nu sînt prevăzute de mandatul CUC şi multe altele", a spus Beleacov.

El a adăugat că de mai multe ori structurile de drept ale Republicii Moldova au intentat dosare penale în privința funcţionarilor de stat din Transnistria.

Totodată, şeful delegaţiei transnistrene a constatat că operaţiunea de pacificare continuă să-şi îndeplinească funcţiile
„Nici un an nu a fost uşor. Dar și în anul current, chiar şi în astfel de circumstanţe operaţiunea de pacificare şi CUC au reuşit să mențină situaţia stabilă şi contorlabilă", a spus Beleacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?