Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Viceministrul educaţiei renunţă la Ordinul „Meritul civic”

31 iul. 2014,, 12:00   Societate
4546 4
Foto: allmoldova.com
Viceministrul Educaţiei Loretta Handrabura renunţă la Ordinul „Meritul Civic”, conferită de preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti. Potrivit agenţiei "Infotag", ea a făcut acest anunț pe pagina sa din reţelele de socializare.

Handrabura le-a mulţumit tuturor pentru felicitări cu ocazia decorării, spunînd că marţi a trimis o scrisoare Aparatului Preşedintelui cu rugămintea de a o exclude din lista celor decoraţi, deoarece a decis să renunţe la ordin.

"Prefer să rămîn cu experienţa acumulată în calitate de negociatoare a Acordului de asociere RM-UE", a scris Handrabura.

Viceministrul a comunicat că i-a sugerat preşedintelui să îi acorde Ordinul „Meritul Civic” Victoriei Isac, ex-consultant principal la Direcţia relaţii internaţionale şi integrare europeană din cadrul Ministerului Educaţiei.

„Contribuţia ei deosebită în asigurarea negocierilor şi activitate intensă în vederea sporirii prestigiului ţării pe plan internaţional merită din plin recunoscută şi apreciată", a subliniat ea.

Anterior, preşedintele Comisiei parlamentare educaţie, cercetare, ştiinţă, cultură, tineret, sport şi mass-media, deputat din partea Partidului Liberal Democrat, Chiril Lucinschi, a renunţat la Ordinul „Gloria Muncii”. El şi-a argumentat decizia prin faptul că există persoane mai demne de a fi decorate. Lucinschi a propus candidaturile a patru pedagogi cu experienţă de 40 de ani şi mai mult, însă preşedintele Timofti a semnat doar decretul de excludere a deputatului din lista persoanelor decorate.

Săptămîna trecută un grup de deputaţi din Parlament, miniştri, şefi ai instituţiilor de stat şi administraţiei locale în număr de 50 au fost decoraţi de preşedintele Timofti cu înalte distincţii de stat. Potrivit Decretului, distincţiile au fost atribuite "în semn de înaltă apreciere a contribuţiei la promovarea reformelor bazate pe valorile şi standardele europene, pentru merite deosebite în asigurarea negocierii, semnării şi ratificării Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, aportul la liberalizarea regimului de vize cu statele membre ale UE şi ale spaţiului Schengen şi activitate intensă în vederea sporirii prestigiului ţării pe plan internaţional". Documentul a generat un val de critici din partea opoziţiei, societăţii civile și mass-mediei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?