X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Gurbulea: Ioniţă nu a dezvăluit schema deturnării de fonduri publice

30 iul. 2014,, 14:38   Societate
5881 0
Foto: noi.md
Recenta declarație scandaloasă a şefului Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, referitoare la faptul că pe data de 22 iulie Parlamentul a aprobat o nouă schemă de deturnare a banilor publici, iar apoi concluziile prezentate de liderul fracțiunii Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, au provocat reacții neunivoce în rîndurile societăţii civile, informează NOI.md.

„În ţările cu o democrație dezvoltată, spre care aspirăm atît de mult, o astfel de declaraţie ar duce la demisia guvernelor, la investigații serioase de către organele de drept, precum şi executarea pedepsei cu închisoare a oficialilor de cel mai înalt rang. A atras oare atenţia Procuraturii Generale, Centrului Naţional Anticorupţie declarația lui Veaceslav Ioniţă?”, se întreabă cititorii noștri.

Șeful Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, a precizat pentru NOI.md că instituţia nu comentează situația. A refuzat să facă acest lucru și CNA. Cu toate acestea, cu condiția păstrării anonimatului, un oficial de rang înalt al acestei agenții a întrebat retoric: dacă Ioniță este atît de sigur de acest lucru și are dovezi şi argumente serioase, dacă se consideră cu adevărat patriot al Moldovei, atunci de ce nu a venit la CNA și nu a scris cererea respectivă?

„Vă asigur că foarte mulţi după asemenea dezvăluiri scandaloase, în urma discuţiilor serioase cu noi, «se răzgîndesc brusc» și le clasifică ca fiind din categoria politicului. Iar acum imaginați-vă în ce ne vom transforma, dacă vom reacţiona la toate «demascările» politice”, a subliniat conlocutorul.

Fostul procuror general al Moldovei Valeriu Gurbulea este de părere că ceea ce "s-a întîmplat, în general, seamănă mai mult cu răfuieli din interiorul partidului".

"Dacă domnul Ioniță ar fi dezvăluit schema propriu-zisă a posibilei deturnări de fonduri publice, ar fi furnizat dovezi ale lobby-ului organizat de către cineva a legii în cauză, atunci acesta ar fi putut deveni obiectul atenției și verificărilor procurorilor. Dar despre acest lucru nu s-a spus nici un cuvînt. O lege «rea» nu poate deveni obiect al verificărilor", a precizat Gurbulea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?