Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Corman insistă pe adoptarea Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (VIDEO)

29 iul. 2014,, 12:02   Politică
4761 2
Foto: noi.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, insistă pe votarea Legii privind statutul juridic special al UTA Găgăuzia. Oficialul și-a exprimat opțiunea în cadrul unui briefing pe marginea rezultatelor sesiunii parlamentare de primăvară-vară.

"Cît priveşte situaţia din autonomia găgăuză, a fost creat un grup de lucru, au fost desfăşurate şase reuniuni comune. Ca urmare, a fost elaborat un proiect de lege care prevede modificarea a 20 de legi ale autonomiei. Consider că este important că acest proiect a fost pregătit pentru a fi votat în lectura a doua. Chiar dacă există două extreme, este important ca Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei să funcţioneze", a spus Igor Corman.

Reamintim că anterior Adunarea Populară a Găgăuziei a condamnat adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova pe 18 iulie în prima lectură a legii "care încalcă interesele autonomiei". În opinia deputaţilor Adunării Populare, proiectul de lege respectiv are "un vădit caracter distructiv".

Făcînd bilanțul sesiunii parlamentare încheiate, Igor Corman a remarcat faptul că aceasta a fost foarte productivă. Au fost adoptate 149 de legi şi 33 de decizii, precum şi două documente importante – Codul educaţiei şi Codul transporturilor. Printre alte realizări semnificative, Igor Corman a nominalizat liberalizarea regimului de vize şi ratificarea Acordului de liber schimb cu UE.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?