X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ex-comandant al FA ruse: "Boeing-ul" a fost doborît pentru a învinui Rusia

20 iul. 2014,, 00:50   Externe
11027 17
Foto: missiles.ru
Ex-comandantul forțelor aeriene ruse Vladimir Mihailov și-a exprimat ipotezele cu privire la prăbușirea avionului malaezian Boeing 777 în regiunea Donețk. Potrivit expertului, aeronava a fost doborîtă de militarii ucraineni, pentru a învinui Rusia.

Fostul comandant al forțelor aeriene este sigur de faptul că avionul malaezian a fost doborît. Potrivit lui Mihailov, în favoarea acestei versiuni este faptul că fragmentele aeronavei Boeing s-au împrăștiat la 15 km.

"Avionul a fost distrus în aer - este o explozie provocată de o rachetă mare lansată de la sol sau din aer",- a declarat Vladimir Mihailov.

Expertul militar este sigur că a fost o acțiune planificată, care ar trebui să "pună Rusia într-o lumină nefavorabilă". Potrivit lui Mihailov, militarii ucraineni "au sperat că avionul se va prăbuși pe teritoriul Rusiei".

"Înălțimea este mare, viteza de zbor de 900 kilometri pe oră – într-un minut avionul zboară 15 km, adică la diferența de 3 minute fragmentele avionului s-ar afla pe teritoriul nostru. Adică au calculat prost", - a spus Vladimir Mihailov.

Potrivit versiunii preliminare, lansate de Ministerul de Interne al Ucrainei, avionul malaezian a fost doborît de sistemul de rachete anti-aeriene "Buk". Autoritățile de la Kiev neagă implicarea lor în acest accident aviatic și acuză rebelii. La rîndul său, insurgenții susțin că nu au arme care pot lovi ținte la o altitudine de 10 km - anume la o astfel de distanță de sol zbura avionul malaezian, cînd a fost pierdut contactul cu el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?