X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

FMI sprijină leul flexibil

11 iul. 2014,, 14:30   Economie
3628 0
Foto: malta2u.com
Fondul Monetar Internațional sprijină flexibilitatea cursului de schimb al leului, considerînd că aceasta va contribui la atenuarea impactului presiunilor externe asupra economiei moldovenești, informează NOI.md.

Acest lucru a fost sugerat de Consiliul Executiv al fondului după de a aprobat rezultatele consultărilor experților FMI cu autoritățile din Moldova, desfășurate în conformitate cu articolul IV din Acordul cu FMI și în urma discuțiilor din cadrul monitorizării în perioada postprogram.

În materialele FMI se menționează că fondul salută succesul Băncii Naționale a Moldovei în menținerea inflației în limitele țintite, în ultimii doi ani. Experții FMI au numit adecvată politica monetară curentă și au recomandat BNM să-și sporească vigilența față de riscurile inflaționiste.
Consiliul Executiv al FMI a salutat intervențiile ocazionale ale Băncii Naționale a Moldovei pe piața valutară, în scopul de a reface rezervele și reduce volatilitatea, subliniind în același timp importanța asigurării libertății, necesare pentru ajustarea cursului de schimb la presiunea externă.

Anterior FMI a declarat că flexibilitatea ratei de schimb a adus beneficii Moldovei, amortizînd efectele presiunilor externe. Instituția a mai subliniat că, respectiv, intervențiile Băncii Naționale a Moldovei pe piața valutară ar trebui să continue să aibă ca scop prevenirea ajustării dezordonate a cursului de schimb, fără a se opune trendului existent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?