Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul Transporturilor: Emiterea carnetelor TIR în Moldova va fi reluată pe 8 iulie

8 iul. 2014,, 12:20   Societate
3599 0
Foto: evz.md
Emiterea carnetelor TIR în Moldova va fi reluată pe 8 iulie. Informația a fost oferită agenției "Infotag" de surse din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Data reluării emiterii carnetelor a fost coordonată în cadrul întrevederii recente a delegaţiei Uniunii Internaţionale a Transporturilor Rutiere (IRU) cu ministrul Transporturilor, Vasile Botnari, şi reprezentanţii Serviciului Vamal al Moldovei. Ministrul s-a adresat delegaţiei cu rugămintea de a relua cît mai curînd posibil emiterea carnetelor TIR pentru a evita pierderile financiare.

La rîndul său, şeful delegaţiei IRU, Marek Petelski, a menţionat că principiul de activitate a sistemului TIR se bazează pe încredere şi solidaritate reciprocă între membrii TIR şi IRU, iar Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA), fiind unica organizaţie acreditată din Moldova, are rolul de garant în operaţiuni financiare și de export cu aplicarea carnetelor TIR.

Directorul general al Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, a comunicat că a fost asigurat de membrii Consiliului de administraţie al AITA că asociaţia lucrează conform orarului stabilit şi va continua să emită carnete TIR transportatorilor.

În conflictul dintre fondatorii AITA a intervenit IRU, care a încetat să emită carnete TIR în Moldova, după ce la AITA au avut loc modificări necoordonate, la nivel de conducere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?