Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Bumacov: Restricţiile din partea Rusiei privind exportul de carne procesată nu vor afecta economia Moldovei (VIDEO)

5 iul. 2014,, 12:00   Economie
7607 14
Foto: noi.md
„Restricţiile impuse de către Rosselhoznadzor privind livrările de carne pe pieţele ruseşti nu vor afecta economia Moldovei, deoarece producătorii noştri au exportat anual nu mai mult de 500-600 de tone de carne procesat”, a spus pentru NOI.md ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Bumacov.

Ministrul, de asemenea, a menţionat că "furnizarea de carne în carcase, semicarcase şi sferturi de carcasă, conform cerinţelor impuse de Rusia, este mai convenabilă, reducîndu-se astfel în mod semnificativ riscul de depistare a unor bacterii periculoase şi altor nereguli".

Ministrul a exprimat satisfacţia profundă în legătură cu amendamentele adoptate de Parlament, la Strategia Naţională de Dezvoltare „MOLDOVA-2020”, ce vizează dezvoltarea agriculturii, solicitată în ultimii cinci ani de producătorii autohtoni.

"Acum avem acces la fonduri mari ale partenerilor noştri externi pentru dezvoltare. Aceste surse vor fi direcţionate, în primul rînd, spre majorarea fondului de subvenţionare. Doar în acest an, fermierii au investit în agricultură peste 5 miliarde de lei. Trebuie să le compensăm cheltuielile. Nu ne temem că banii ar putea depăşi posibilităţile noastre. Am elaborat un întreg program de proiecte”, a precizat oficialul.

Totodată, ministrul s-a referit şi la recolta aşteptată în acest an.

"Chiar dacă unii sceptici ne-au prognozat o scădere faţă de anul trecut, totuşi, recolta de cereale ne permite să sperăm la o creştere de 10%. Sunt sigur că agricultura va aduce producătorilor profituri de cel puţin 25 de miliarde de lei”, a conchis Vasile Bumacov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?