X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputat: Eliberarea licenţelor pentru importurile de gaze naturale din România ar putea fi declarată ilegală

4 iul. 2014,, 16:45   Societate
4202 2
Foto: europalibera.org
Faptul că Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a acordat o licenţă pentru importurile de gaze naturale din România în Republica Moldova companiei române EnergoCom ar putea fi declarat ilegal, consideră deputatul din partea Partidului Liberal Democrat Simion Furdui.

Solicitat de agenţia "Infotag", deputatul a spus că, deşi ANRE a eliberat licenţa, EnergoCom va putea începe activitatea doar în temeiul amendamentelor la legea gazelor naturale, care se află acum în stadiu de examinare în legislativ.

"Nu voi spune multe, pentru că nu cunosc pe deplin situaţia, dar din ceea ce cunosc, activitatea EnergoCom va avea loc în temeiul unui act încă neadoptat, adică poate fi declarată ilegală", a menţionat legislatorul.

În opinia lui, gazoductul Iaşi-Ungheni (prin care urmează să fie livrate gazele naturale din România - "I"), reprezintă "un proiect politic, fără viitor".

"Precum spuneam mai devreme, Moldova nu are alternativă pentru gazele naturale din Rusia", a declarat el.

La începutul acestei săptămîni, ANRE a eliberat licenţă pentru importurile de gaze naturale din România, prin gazoductul Iaşi-Ungheni, companiei EnergoCom. Importurile de combustibil urmează să înceapă în luna august, după ce gazoductul va fi pus în funcţiune. Autorităţile anunţă termenul de lansare a gazoductului pe 27 august, cînd în Moldova este sărbătorită Ziua Independenţei. Gazoductul are o capacitate de trafic de 1,5 miliarde de metri cubi pe an, iar construcţia acestuia a început la sfîrşitul anului trecut, proiectul avînd un buget de peste 26 de milioane de euro. Gazoductul va avea o lungime de 43 km, dintre care 10,5 km pe teritoriul Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?