X 

Germania a permis cetățenia dublă

4 iul. 2014,, 18:30   Război în Ucraina
10455 1
Foto: stiripesurse.ro
Camera inferioară a Parlamentului german a adoptat joi o nouă lege privind cetăţenia, relaxînd unele dintre cele mai stricte reguli din Europa, permiţîndu-le tinerilor germani de origine străină să deţină două paşapoarte, o decizie de care beneficiază în principal extinsa comunitate turcă.

Pînă acum, copiii de imigranţi din ţările din afara UE erau nevoiţi să aleagă la vîrsta de 23 de ani între cetăţenia germană şi cea a ţării de origine a părinţilor lor.

Interdicţia privind dublul paşaport este de mult timp criticată de comunitatea de aproximativ trei milioane de persoane de origine turcă din Germania, din care mai puţin de jumătate au luat cetăţenia germană.

Tinerii pot să aibă acum două paşapoarte dacă, la vîrsta de 21 de ani, pot să dovedească faptul că au trăit în Germania pentru cel puţin opt ani ori au mers la şcoală în această ţară timp de şase ani şi au obţinut calificări.

Liderii comunităţii turce au criticat noua lege, deoarece se aplică doar tinerilor şi nu-i vizează şi pe cei mai în vîrstă, mulţi dintre care trăiesc de decenii în Germania.

Dubla cetăţenie a fost unul din proiectele favorite ale social-democraţilor (SPD), care se află la guvernare cu conservatorii conduşi de cancelarul Angela Merkel.

Conservatorii s-au opus mult timp dublei cetăţenii, susţinînd că este imposibil ca cineva să fie loial faţă de două ţări în acelaşi timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?