Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Un grup de ONG-uri a lansat un proiect proeuropean la nivel național

30 iun. 2014,, 16:10   Societate
3630 3
Foto: hotnews.md
Reprezentanții a circa 50 de organizații neguvernamentale din țară au lansat astăzi platforma „Pentru Europa”, creată pentru consolidarea ideii de integrare europeană a Republicii Moldova. Fondatorii platformei au semnat și o declarație publică prin care cer guvernării să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura continuitatea demersului de integrare europeană.

În acest sens, semnatarii declarației au cerut Parlamentului să adopte neîntîrziat Acordul de asociere cu UE și să depună eforturile necesare pentru obținerea statutului de țară-candidat la aderare.

„Chemăm societatea civilă la consolidarea în jurul unei idei naționale, de aderare a Moldovei la UE. În scopul susținerii acestei idei, semnatarii prezentei declarații lansează platforma societății civile „Pentru Europa”. Considerăm drept prioritară accelerarea reformelor, combaterea corupției, sporirea securității persoanei și a familiei”, a declarat președintele Fundației Est-Europene, Dorin Mereacre.

Potrivit autorilor inițiativei, platforma „Pentru Europa” va contribui la promovarea valorilor europene, a beneficiilor economice, sociale şi politice ale parcursului european. Totodată, aceștia au ținut să precizeze că declarația adoptată nu susține un anumit partid politic, ci ideea de integrarea europeană.

„Invităm și Academia Republici Moldova și PCRM și sindicatele și presa să susțină această declarație. Mă adresez tuturor forțelor să susțină această platformă care va presupune acțiuni concrete în viitor”, a precizat președintele Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?