X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Sîrbu: Comuniștii trebuie să înțeleagă că nimeni nu le va intenta dosare la comandă

25 iun. 2014,, 14:40   Politică
3660 9
Foto: noi.md
Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a avizat pozitiv proiectul de lege privind lipsirea de imunitate a deputaților. Inițiativa a fost susținută de reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare, cu excepția comuniștilor, a confirmat pentru NOI.md vicepreședintele Comisiei juridice, democratul Sergiu Sîrbu.

Deputatul a anunțat că proiectul urmează a fi supus dezbaterilor la ședința de mîine a Legislativului. Potrivit lui Sîrbu, pentru adoptarea proiectului, care prevede modificarea Constituției, e nevoie de votul a 68 de deputați, inclusiv cel al comuniștilor.

„Șansele ca proiectul să fie votat sînt mici, dar totul depinde de voința politică. Comuniștii trebuie să înțeleagă că nu are de ce să le fie frică. Toți cetățenii trebuie să fie egali în fața legii și să răspundă pentru acțiunile lor. Comuniștii trebuie să înțeleagă că nimeni nu va intenta dosare la comandă”, a explicat Sîrbu.

Precizăm că odată cu anularea imunității parlamentare, deputații vor putea fi trași la răspundere pentru orice tip de încălcări, ca și simplii cetățeni. Aceștia nu vor fi sancționați însă pentru voturile exprimate în Parlament sau pentru opiniile politice.

„Proiectul vizează excluderea noțiunii de imunitate din articolul 70 al Constituției și prevede că deputatul va putea fi tras la răspundere pentru orice tip de contravenție”, a explicat Sîrbu.

Amintim că proiectul privind retragerea imunității deputaților a fost propus de PLDM în 2012. În prezent, retragerea imunității parlamentare a deputaților poate fi făcută cu votul majorității parlamentare, la solicitarea Procuraturii Generale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?