Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Socialiştii au protestat şi au trecut în marş prin centrul Chişinăului (FOTO, VIDEO) ©

20 iun. 2014,, 17:27   Societate
6746 13
Foto: noi.md
Astăzi a continuat seria de proteste împotriva semnării Acordului de Asociere cu UE, organizate de către socialiști. De data aceasta numărul manifestanţilor a depăşit cifra de 3 mii. Prima parte a acţiunii de protest a avut loc în preajma sediului Guvernului.

Luînd cuvînt în faţa celor adunaţi, liderul PSRM, Igor Dodon, a reamintit guvernării despre inadmisibilitatea semnării Acordului privind Asocierea cu UE, fără consultarea opiniei poporului. „Actualul Guvern, actualul Prim-ministru Leancă riscă să repete soarta lui Ianukovici, devenind ultimul Premier al Moldovei integre. Guvernarea mînă din răsputeri ţara spre o catastrofă, în care se va pomeni economia moldovenească după semnarea acestui Acord. Încă nu este tîrziu pentru a ne răzgîndi!”, a declarat Igor Dodon.

„Guvernarea acţionează în defavoarea intereselor poporului şi ar trebuie nu doar să plece din fotolii, dar să stea la răcoare pentru multiplele fărădelegi pe care le-a comis şi le comite în continuare. În pofida la toate obstacolele impuse, socialiştii vor continua lupta pentru interesele cetăţenilor şi a Moldovei în ansamblu, utilizînd toate metodele posibile, dar fără ca să încalce legislaţia. Dovadă este faptul că toate protestele organizate de socialişti au decurs paşnic şi au fost bine organizate”, a declarat deputatul-socialist.

După acţiunea de protest în faţa intrării centrale a Guvernului, coloana a mers pe bulevardul Ştefan cel Mare, spre Academia de Ştiinţe, scandînd “Vrem REFERENDUM!”, „Pentru Moldova în Uniunea Vamală!”, “Opriţi semnarea Acordului cu UE!”. Trecînd pe lîngă Primăria, mai apoi pe lîngă Ministerul Afacerilor Interne, manifestanţii au lansat adresări mai dure la adresa conducătorilor acestor două instituţii, Dorin Chirtoacă şi Dorin Recean, cerînd demisia acestora.



0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?