Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Executivul de la Comrat propune ca unioniștii să fie pedepsiți cu pînă la 15 ani de închisoare (VIDEO)

18 iun. 2014,, 16:52   Societate
4539 6
Foto: tribuna.md
Comitetul Executiv al Găgăuziei a propus ca pentru apelurile și acțiunile de promovare a ideologiei unirii Republicii Moldova cu România să fie prevăzută o pedeapsă de pînă la 15 ani de închisoare, transmite NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Membrii Comitetului Executiv al Autonomiei Găgăuze propun deputaților Adunării Populare a Găgăuziei să se adreseze Parlamentului Republicii Moldova cu o inițiativă legislativă privind modificarea Codului Penal, astfel încît apelurile publice și acțiunile cu caracter unionist, precum și difuzarea materialelor cu conținut de acest fel să fie sancționate cu amenzi de la 200 pînă la 600 de unități convenționale sau cu privațiune de libertate de pînă la trei ani.

Potrivit proiectului de lege, stimularea și susținerea acțiunilor și declarațiilor unioniste în mass-media urmează să fie sancționate cu amenzi de la 600 pînă la 800 de unități convenționale, iar funcționarii publici – cu amenzi de la 1000 pînă la 3000 de unități convenționale, cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice pe un termen de la 1 pînă la 3 ani.

Pentru acțiuni subversive, exercitate la comanda serviciilor speciale străine se propune detenție pe un termen de la 3 pînă la 7 ani. În cazul în care aceste acțiuni sînt însoțite de aplicarea violenței, armelor, distrugerea bunurilor cu mijloace care prezintă pericol pentru sănătatea mai multor persoane se propune ca persoanele vinovate să fie condamnate la închisoare pe un termen de la 7 pînă la 15 ani.

„Este o inițiativă crucială pentru țara noastră. Dacă Parlamentul Moldovei va adopta proiectul de lege dat, acest lucru va stabiliza situația și va exclude orice speculații privind statalitatea moldovenească”, a declarat bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Se pare că Executivul de la Comrat a decis nu doar să susțină proiectul de lege propus de liberalii reformatori, care prevede pedeapsă (inclusiv penală) pentru propagarea și organizarea acțiunilor separatiste, dar și să extindă cercul de acțiuni și persoane îndreptate spre dezbinarea societății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?