Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Aeroportul Chișinău va fi construită o parcare multietajată (VIDEO)

17 iun. 2014,, 16:19   Economie
5051 0
Foto: tv7.md
La Aeroportul Internațional Chișinău astăzi a avut loc ceremonia de inaugurare a lucrărilor de construcție la parcarea multietajată din cadrul aeroportului, care urmează să fie dată în exploatare în aprilie 2015, transmite NOI.md.

În cadrul evenimentului directorul general al companiei „Avia Invest”, Petru Jardan, a menționat că proiectul a fost lansat cu cîteva luni mai devreme, decît prevedea acordul de concesiune.

Capacitatea parcării cu patru niveluri va fi de 823 de locuri și va fi amenajată chiar în fața complexului aeroportuar. Proiectul a fost lansat înainte de perioada prevăzută din cauza creșterii rapide a fluxului de pasageri.

Pentru executarea acestui proiect au fost selectate două companii din Moldova – compania de proiectare INCP „Urbanproiect" și compania de construcții „Exfactor Grup”. Ambele companii au prezentat cele mai bune oferte atît la nivel ethnic, cît și financiar, prezentînd o abordare eficientă în ceea ce privește modul de funcționare și configurare a caracteristicilor de exploatare a parcării, respectînd totodată toate normele și reglementările de construcție.

Potrivit estimărilor, volumul investițiilor pentru realizarea acestui proiect se ridică la 7 milioane de euro. Pe toată perioada construcției parcării pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău vor putea beneficia de o parcare gratuită temporară pentru 260 de mașini, special amenajată în cadrul acestui proiect, care este situată în partea de est a terminalului aeroportului.

Compania administrator „Avia Invest”, începînd cu 1 noiembrie 2013, conform unui decret al Guvernului RM, a luat în concesiune pe o perioadă de 49 de ani Aeroportul Internaţional Chişinău. Compania s-a angajat să investească în dezvoltarea infrastructurii aeroportului 244,2 milioane de euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?