X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Barroso face apel la Ucraina și Rusia să 'facă un efort' pentru a ajunge la un acord în problema gazului

16 iun. 2014,, 17:00   Externe
4870 3
Foto: agerpres.ro
Președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a făcut apel luni la Rusia și Ucraina să 'facă un efort' pentru a ajunge la un acord în vederea reluării livrărilor de gaze între cele două țări.

'Aș dori, încă o dată, să fac apel la cele două țări să facă un efort și să se angajeze, pentru credibilitatea lor', în găsirea unui acord, a afirmat Barroso, citat de AFP, adăugînd că 'propunerea (de acord) care este acum pe masă este o propunere bună'.

Luni dimineața, Rusia a 'redus la zero' livrările de gaze către Ucraina, după cum a indicat ministrul ucrainean al energiei, Iuri Prodan.

Acesta a dat asigurări că, în pofida acestei întreruperi în aprovizionare, Ucraina va continua să asigure un tranzit fiabil pentru livrările în Europa.

Decizia Moscovei intervine după ce negocierile desfășurate duminică la Kiev între Rusia și Ucraina, cu medierea UE, pentru a evita sistarea livrărilor de gaze naturale, s-au încheiat 'fără rezultate'.

Comisia Europeană a propus anterior un plan de reglementare a conflictului dintre Rusia și Ucraina în problema gazului, care prevede rambursarea datoriei ucrainene la gazele rusești pînă la sfîrșitul acestui an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?