Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Expoziţie de artă cu vînzare "noaptea artelor - 2014"

16 iun. 2014,, 13:40   Societate
5194 0
Foto: falunart.org
Expoziţia de artă de caritate cu vînzare "Noaptea Artelor - 2014" a fost organizată sîmbăta trecută, 14 iunie, de către Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova (IWCM).

Peste 90 de pictori, sculptori, meşteri populari au participat la eveniment. Organizatorii expoziţiei vor transmite toţi banii încasaţi din vînzarea biletelor ospiciului "Angelus", pentru realizarea programului Caring for caregivers.

"Evenimentul a fost vizitat de şefii reprezentanţelor diplomatice ale statelor acreditate în Moldova. Au fost şi mulţi oameni de afaceri moldoveni. Este un fapt extraordinar că mulţi au plecat cu opere în valoare de 300 de euro şi peste. Pentru pictorii moldoveni acesta este un sprijin material bun", i-a declarat reporterului agenţiei "Infotag" Inga Miloslavlevici, coordonator de proiect.

Reporterul agenţiei s-a convins personal că mulţi admiratori de artă au plecat de la eveniment mulţumiţi de faptul că şi-au petrecut interesant timpul liber, satisfăcuţi de achiziţiile făcute. De exemplu, soţia ambasadorului Marii Britanii în R.Moldova, Jo Batson, i-a cumpărat soţului un tablou - cadou de ziua de naştere. Businessmanul Vladimir Rusu, unul dintre fondatorii companiei Accent grup, a procurat un fular de mătase zugrăvit. Larisa Veveriţa, redactor-şef al revistei "Expertul ştirilor", - o figurină din ceramică.

"Sînt mulţumit de faptul că am participat la "Noaptea Artelor - 2014". Este minunat că un număr considerabil de admiratori de artă îţi văd lucrările. În plus, vizitatorii expoziţiei şi-au exprimat dorinţa să-mi viziteze atelierul", şi-a împărtăşit emoţiile pictorul Veaceslav Ignatenco.

Experta în politică culturală la Fondul European de Cultiră, Irina Grabovan, a spus că este extraordinar că banii încasaţi din vînzarea biletelor se oferă cu titlu de asistenţă caritabilă unor centre medicale. "Dar acesta este, în primul rînd, un gest filantropic. Statul este obligat să acorde asistenţă medicală din fonduri bugetare copiilor care suferă de maladii grave, nu să spere la donaţii caritabile", a menţionat ea.

Cetăţenii străini au fost cumpărătorii cei mai activi la expoziţie. Mulţi şi-au exprimat speranţa că statul şi comunitatea locală, cu timpul, vor începe să investească în artă.

"Deocamdată, însă, investiţiile merg în producţia agricolă, vinificaţie, precum şi în frumuseţi, devenite nişte articole tradiţionale ale exporturilor moldoveneşti. Moldova are un produs de artă de calitate, dar, cu regret, lipseşte infrastructura pentru promovarea acestuia", a opinat unul dintre participanţii la expoziţia cu vînzare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?