X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Gazprom anunță că va continua să livreze consumatorilor europeni întreaga cantitate de gaze naturale contractată

16 iun. 2014,, 11:45   Externe
4486 0
Foto: aris.kg
Gazprom a anunțat, luni dimineață, că va continua să livreze consumatorilor europeni întreaga cantitate de gaze naturale contractată și cerut companiei ucrainene de stat Naftogaz să asigure tranzitul prin Ucraina, transmite Reuters.

'Întreaga cantitate de gaze naturale pentru consumatorii europeni este livrată și solicităm Naftogaz să asigure tranzitul', le-a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvînt al Gazprom, Sergei Kupriyanov.

Aproximativ 15% din gazele naturale ale Europei vin din Rusia, prin Ucraina.

Surse de la Gazprom au declarat, pentru Reuters, că au fost reduse livrările de gaze naturale către Ucraina imediat după ora 06.00 GMT, cînd a expirat termenul limită anunțat de Gazprom pentru ca Naftogaz să achite cel puțin o parte din datoria acumulată.

De asemenea, Gazprom susține că, începînd de luni, 16 iunie, va aplica Ucrainei sistemul de plată în avans pentru gazele furnizate.

Luni, Gazprom a anunțat că a dat în judecată Ucraina la Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm pentru a recupera datoria de 4,5 miliarde de dolari pentru gazele naturale livrate Kievului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?