Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Iurie Leancă a plecat într-o vizită oficială în Franța ©

16 iun. 2014,, 11:25   Societate
3887 7
Foto: gov.md
Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, se va întîlni astăzi, 16 iunie, la Paris, cu preşedintele Franţei, François Hollande. Oficialii vor discuta despre perspectiva europeană a Moldovei, situația din regiune și cooperarea bilaterală. Potrivit serviciului de presă al Guvernului, în cadrul întrevederii un accent aparte va fi pus pe problema atragerii investițiilor străine în economia moldovenească.

Iurie Leancă va mai avea întrevederi cu secretarul general al OECD, Angel Gurria, cu reprezentanți ai companiei „Lazard” şi va susţine o conferinţă la Academia Diplomatică Internaţională.

Tot astăzi, premierul va discuta cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Franţa, iar mîine, Iurie Leancă se va întîlni cu omologul său francez Manuel Valls, cu preşedintele Senatului, Jean-Pierre Bel, şi cu oameni de afaceri.

În seara zilei de 17 iunie, prim-ministrul moldovean se va afla la Nisa.

În Franța, Iurie Leancă este însoţit de vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.
0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?