X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Başcanul Mihail Formuzal a îndemnat mass-media să nu răspîndească mituri despre „separatismul găgăuz”

11 iun. 2014,, 16:40   Societate
4231 2
Foto: noi.md
Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a îndemnat mass-media din Republica Moldova să nu răspîndească mituri despre "separatismul găgăuz şi pretinsele intenţii antimoldoveneşti ale conducerii autonomiei", pentru că acest fapt "va influenţa armonia interetnică în republică".

Potrivit agenţiei "Infotag", miercuri, într-o conferinţă de presă la Chişinău, el a spus că "atunci cînd scriu la tema Găgăuziei, jurnaliştii prezintă preponderent evenimente de scandal, deseori garnisite cu invenţii şi cu dezinformaţii evidente despre pretinse stări de spirit separatiste în autonomie".

Formuzal a apreciat că o astfel de manieră de prezentare a materialelor este "un specific al "democraţiei" moldoveneşti", amintind că "găgăuzii sînt nişte cetăţeni cu drepturi egale ale republicii, care plătesc impozite, îndeplinesc serviciul militar, avînd exact aceleaşi greutăţi şi aceleaşi speranţe la un viitor mai bun al Moldovei, ca şi majoritatea covîrşitoare a locuitorilor țării".

În opinia başcanului, mass-media din Moldova trebuie să renunţe la implantarea imaginii de "separatişti" poporului găgăuz, pentru că acest fapt este în măsură să declanşeze în societate "procese distructive, care pun în pericol bunăstarea casei comune – Moldova".

Formuzal s-a declarat convins că Găgăuzia "a fost şi va fi ancora corăbiei statalităţii moldoveneşti şi niciun fel de politicani nu îi vor convinge de contrariu pe locuitorii Moldovei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?